10 tips voor een summer glow

10 tips voor een summer glow

Een healthy summer glow. Dat willen we toch allemaal? So cut to the case, met deze 10 tips ga jij 100% voor een envy-worthy summer glow!

Een healthy summer glow

Helaas is niet iedereen van nature gezegend met een natuurlijke, stralende huid. Ik tenminste niet. Gelukkig kun je zelf ook het een en ander doen om je huid van een stralende glow te voorzien. Belangrijk om te weten; een mooie glow is meer dan alleen een shiny zomerse make-up. Hoe krijg je een healthy summer glow? Deze tips helpen jou aan een envy-worthy summer glow! 

Tips voor een summer glow

1. Smeer je gezicht goed in

 
Een inkoppertje? Ja dat is het zeker. Toch zal het je verbazen hoeveel mensen de hele dag zonder factor uren in de zon doorbrengen. Hoe hoger de SPF, hoe beter. Breng zonnebrandcrème aan op je gezicht zo'n 15 tot 20 minuten voordat je de deur uitgaat en zorg ervoor dat je huid de creme goed heeft opgenomen. 

 

2. Stay hydrated

summer glow tip water drinkenWaarschijnlijk vertel ik je niets nieuws, toch is het iets wat we vaak vergeten... Drink elke dag voldoende (het liefst 2 liter) water. Toch is het super belangrijk, niet alleen voor je organen, zeker ook voor je huid. Als je genoeg drinkt wordt je huid gehydrateerd, en ziet 'ie er minder dof en elastischer uitziet. Het zorgt voor minder geïrriteerde plekjes en je krijgt er een echte summer glow van.

3. Reinig je huid elke dag

Ook als je geen make-up draagt, is het super goed voor je huid om 'm elke dag goed te reinigen. Je gezicht is namelijk nooit helemaal bedekt en dus niet beschermt tegen alle vuil in de lucht en de omgeving. Gevolg: je poriën gaan dichtzitten. Reinig daarom in de ochtend en avond goed je gezicht met lauw water en een fijne gezichtsreiniger.

4. Gebruik een toner

Het aanbrengen van een toner nadat je je gezicht gereinigd hebt is een belangrijke stap to get a summer glow. Een toner reinigt je huid extra, het helpt zomerpuistjes voorkomen en het verfijnt je poriën. 

5. Verwijder dode huidcellen

Een huid die schilferig aanvoelt en veel dode huidcellen heeft gaat niet samen me een verleidelijke summer glow. It's time to exfoliate! Door te exfoliëren verwijder je de dode huidcellen en breng je de summer glow naar voren. That is what we want! Het wordt aangeraden om één of twee keer per week te exfoliëren. 

6. Moisturize je skin

Je huid goed hydrateren is natuurlijk onmisbaar voor een healty glow. Heb je een droge huid? Smeer je huid extra goed in. Heb je een vette huid? Ook dan is het belangrijk om je huid goed te hydrateren. Kies voor een product dat past bij je huidtype. 

7. Wees lief voor je huid

summer glow diy masker

Pamper your skin! Ik ben dol op kant-en-klare gezichtsmaskers, maar zelfmalen vind ik ook super leuk. En zo moeilijk is het helemaal niet.

DIY Glowing Face Mask
Mix een lepel citroensap en 3 eetlepels honing, dat zo makkelijk is het! 

8. Eet gezond

Je huid met fijne producten verzorgen is super belangrijk. Dat is je voeding net zo goed. Je eetpatroon is een best cruciaal onderdeel van de glans van je huid. Maak er deze zomer een leuke challenge van om gezond en gebalanceerd te eten. Door een gezond dieet te volgen en regelmatig vitamines te nemen, krijg je zeker een gezonde huid met een summer glow. 

9. Kom (en blijf) in beweging

Duik de sportschool in, trek je hardloopschoenen aan of dans de sterren van de hemel. Regelmatig sporten heeft een positieve invloed op je huid. Sporten stimuleert namelijk de bloedcirculatie en hierdoor verbetert de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de lichaamscellen. Ook zorgt zweten ervoor dat opgehoopte afvalstoffen in je huid naar buiten worden geduwt. Je huid gaat er mooi glanzend en healthy uitzien.

10. Spray een facial mist

summer glow tips huid

Meer beauty tips vind je op het 4 season must haves Pinterest-account, enjoy!

Een facial mist geeft je huid een super fijne glow, het geeft je make-up een boost  en het houdt je huid fris en gehydrateerd. Je kunt ze in de winkel kopen en als je het leuk vindt maak je er gewoon zelf eentje. 

DIY Simple Rose Water Facial Mist
Meng een 1/2 theelepel vitamine E-olie, 2 druppels pepermuntolie, 2 druppels etherische olie van geranium, 4 eetlepels Marokkaans rozenwater en 3 eetlepels kokoswater en je facemist is ready to give you a glow!

Summer glow bronsers en highlighters 

Naast bovenstaande tips is er nog een summer glow must have: bronzers en highlighters! Een bronzer en een highlighter geven je een finishing sunkissed glow.

Enjoy your summer glow!

Liefs Lianne

PS Al deze summer glow items passen perfect in deze te leuke too glam to give a damn toilettas.

Terug