Modetrends najaar 2022: deze items wil je nú al aan je garderobe toevoegen

Modetrends najaar 2022: deze items wil je nú al aan je garderobe toevoegen

Zitten we net midden in een hot hot summer, stromen de winkels al weer vol met kleding voor het najaar. Maar wie slim is, investeert nu al in deze items zodat je straks helemaal klaar bent voor najaar. Daarom: modetrends najaar 2022. 

Modetrends najaar 2022

1. Back to school

We gaan terug de schoolbanken in, maar dan wel stylish en sexy. De back to school collectie bestaat uit onder andere minirokken, cut-out en oversized blazers en kniekousen.

2. Kleurrijke pakken en suits

Het kan dit najaar niet gek genoeg: hoe kleurrijker en opvallender je pak, hoe toffer en leuker. Ga bijvoorbeeld voor een blazer of een pantalon in een felle kleur groen, lila of oranje. Ook opvallende materialen en patronen zijn dit najaar helemaal on trend.

blazer trend najaar

Lilly blazer | 5 kleuren: lila, groen, oranje, creme, bruin | 39,95

3. The leather look

Of je nou voor een bicker jack, een lange jurk of rok, een broek(pak) of een leren top gaat: leer belooft een van de grootste mode trends voor dit najaar en de winter van 2022 te worden. Is een (vegan) leren outfit iets too much voor je? Ga dan voor een paar mooie leren laarzen. Dan loop je er helemaal trendy bij. 

najaars trends 2022 leren jack

4. Gorpcore

De gorpcore trend is vernoemd naar een snack die een ouderwetse hiker bij zich heeft - 'good ol' raisins and peanuts'– en is sinds de pandemie helemaal trendy. Best logisch als je bedenkt dat we toen massaal met z'n allen de buitenlucht in gingen. De trend kenmerkt zich dan ook door functionele buitenkleding. Denk hierbij aan cargo broeken, fleecejassen, parka's en allerlei andere soorten outdoor kleding. 

najaar trend 2022 cargo broek

5. Tweed tweed

Tweed is een hele fijne stof waarmee je er in no time heel chic en stijlvol uitziet. Combineer bijvoorbeeld een mooi tweed jasje met een pantalon en een paar ballerina's voor de perfecte office look. Of geeft je look een casual twist en draagt er een paar sneakers bij.

tweed trend najaar 2022

6. See-through

Misschien is dit wel een van de meest gedurfde trends dit najaar, maar als je hem slim combineert wordt een see-through item een stuk 'veiliger' en makkelijker om te dragen. Draag bijvoorbeeld een doorzichtige top onder een mooie oversized blazer en een bijpassende pantalon. Je stijlt je look heel simpel af met een paar sneakers of pumps. see through trend 2022

7. Après ski

Had jij ooit gedacht dat ski-kleding een trend zou worden? Toch is het dit najaar echt een trend. Denk hierbij aan ski-broeken, grote winterjassen, snowboots en ander piste proof kleding. Combineer het sexy (but stylish) met een top, een beha of een minirok. Iets te veel lef? Dan is een cargobroek met een warme coltrui, een bodywarmer en een paar hakken de look voor jou. 

apres ski trend najaar 2022

8. Paars met rood

Het is zeker een gewaagde kleurencombinatie, maar wel helemaal hot in modeland. Dat wordt colour blocking dit najaar!

9. Fluffy en soft

Zachte materialen, toffe vormen en felle kleuren. Dit najaar wordt je overladen met fluffy en zachte stoffen. Denk aan fluffy en teddy tassen, hoedjes, sieraden en schoenen. 

Teddy tas Fluffy Plush | 24,95

10. Aaibare knitwear

Aaibare knitwear is still going strong dit najaar. Comfortable is het keyword: pluizig, geborstelde mohair en wol it is.

Modetrends najaar 2022

BAM: dit zijn de trends voor komende herfst. En, ga jij je garderobe nu al aanvullen of wacht je toch nog even voordat het daadwerkelijk herfst is? Laat het me weten in een reactie hieronder. Leuk!

Liefs Lianne

Meer mode inspiratie? Volg 4 season must haves op Pinterest.

 

Terug