Dé kleur die je in huis MOET halen: BRUIN

Dé kleur die je in huis MOET halen: BRUIN

De kleur die je in je huis moet halen? Bruin! Bruin is dit seizoen dé trendkleur in je interieur. Een mooie naturel kleur die je in veel verschillende tinten kunt toevoegen aan je interieur. Bruin in je interieur, dat doe je zo!

Wat doet de kleur bruin in je interieur?

Bruin heeft een natuurlijke en rustige uitstraling en geeft evenwicht aan je interieur. Deze kleur voelt warm aan en geeft je een veilig en vertrouwd gevoel. Door dit effect kun je de kleur heel goed toepassen in bijvoorbeeld je eetkamer, woonkamer en slaapkamer. Je kunt de kleur bruin gebruiken als een neutrale basiskleur maar je kunt het ook combineren met accentkleuren zoals wit, grijs, taupe, zwart, geel, roze, pletrol, oranje, blauw en groen.

bruin in je interieur

Zo voeg je bruin toe aan je interieur

Hoe combineer je bruin in je interieur en welke kleuren en materialen gebruik je hierbij? Dat doe je zo.

1. Combineer bruin met wit

interieur wit met bruin

Wit is dé basis voor elke kleur en heeft een fris en neutraal effect op een ruimte. Wit reflecteert het licht waardoor een ruimte groter lijkt. En daar wordt iedereen blij van. 

2. Combineer bruin met zachte stoffen

kussenhoes ribstof
kussenhoes ribstof

Ribstof kussenhoes | 2 kleuren: roze en groen

Bruin van bijvoorbeeld houten elementen combineert heel mooie en warm met zachte stoffen. Denk daarbij aan zachte kussens en kussenhoesjes, plaids en schapenvachten. 

3. Combineer bruin met accessoiresherfst kaars

Herfstkaars Autumn red

Accessoires zijn ideaal om een ruimte in je huis aan te kleden en meer sfeer te geven. Combineer bijvoorbeeld bruine accessoires met andere donkere accessoires in een witte kast of zet ze met een paar mooie kaarsen op een leuke bijzettafel. Hierdoor ontstaat er een mooi contrast maar wordt het niet te donker.

4. Combineer bruin met planten en bloemen

kunstbloem Plum blossem

PLUM kunstbloem

Planten doen het altijd goed in een interieur, maak er daarom dus ook volop gebruik van! Heb je geen groene vingers? Ga dan voor een paar mooie kunstbloemen en/of -planten. 

5. Combineer bruin met glimmende materialen

bruine accesoires

Om meer luxe te laten zien en een contrast te vormen kan er ook gebruik gemaakt worden van glimmende materialen zoals deze prachtige kandelaren, of andere accessoires in zilverkleur, bronskleur of goudkleur.

 

Terug