Zelf ijsthee maken

Zelf ijsthee maken

In de zomer ben ik dol op ijsthee en dan niet kant-en-klaar uit een pak (daar zit namelijk best veel suiker in), maar mijn eigen home made ijsthee. Zelf ijsthee maken is echt heel eenvoudig. Je kunt het op drie verschillende manieren maken: de warme, de koude en de snelle methode. Hoe je je eigen ijsthee maakt? Ik leg het je graag uit! 

3 manieren om ijsthee te maken

recept ijsthee maken

1. De warme manier

Breng een liter water aan de kook en zet je favoriete thee op de manier zoals het hoort. Doe ongeveer 5 tot 7 gram losse thee in een filter en laat het een paar minuten trekken. Wil je zoete ijsthee? Voeg dan wat suiker of honing toe. Verwijder het theezakje en voeg naar eigen smaak wat fruit, citrus en kruiden zoals bijvoorbeeld munt of citroenmelisse toe. Laat de thee afkoelen in de koelkast en serveer het extra koud met ijsblokjes. 

2. De koude methode

Doe een liter koud water in een kan. Neem 5 tot 7 gram van je lievelings thee (mijn favoriet is deze kweepeer thee) en doe het in een theefilter. Je kunt ook gewoon theezakjes gebruiken, neem dan 2 zakjes op een liter water. Voor een extra zoete smaak kun je suiker of honing toevoegen. Zet de kan met thee in de koelkast en laat het een nachtje trekken. Deze manier van ijsthee maken duurt wat langer, maar het resultaat is veel verfijnder en je ijsthee krijgt een hele subtiele smaak. Voeg naar eigen smaak eventueel fruit en wat kruiden toe en serveer je zelfgemaakte ijsthee met ijsblokjes.

tips ijsthee maken

3. De snelle methode

Heb je accuut zin in een glas ijsthee? Dat kan! Neem een grote kan en vul deze voor een kwart met gekookt water. Neem 5 gram van je favoriete thee (of gebruik 2 theezakjes) en laat het een paar minuutjes trekken. Heb je zin in een zoete ijsthee? Voeg dan wat suiker of honing toe. Haal de zakjes uit de kan en vul deze verder aan met koud water en ijsblokjes. Voeg eventueel een paar schijfjes citroen of sinaasappel toe of wat verse munt en je zelfgemaakte ijsthee is klaar.

Enjoy! 

Ps. Ter decoratie staan deze regenboog rietjes van RVS ook super leuk in je grote glas met heerlijke ijsthee.  Ennuh, wil je meer van dit soort fun & easy recepten? Kijk dan op het Pinterest-account van 4 season must haves.

Terug