zes handige nagellak tips voor beginners

Zes handige nagellak tips voor beginners

Zes handige nagellak tips voor beginners

Het lakken van je nagels kan best lastig zijn. Dat vond ik in ieder geval toen ik er net mee begon. Want hoe zet je je nagels mooi en strak in de lak? Het is een kwestie van oefenen én met een paar handige tips in je pocket kun jij het ook. You will nail it, let maar op! 

6 handige nagellak tips

Kort samengevat komt het hier op neer:

 1. Een goede voorbereiding is het halve werk
 2. Kies de juiste kleur
 3. Verzorg je nagelriemen, bijvoorbeeld met een Dadi oil of vaseline 
 4. Gebruik altijd een basecoat
 5. Laat je nagels goed drogen
 6. Lak je nagels in meerdere dunne laagjes

Zo pak (lak) je het aan:

 1. Een goede voorbereiding is het halve werk
  Het is belangrijk dat je nagels goed verzorgd zijn. Dus vijl je nagels in een vorm die je mooi vindt en zorg dat ze goed schoon zijn. 

 2. Kies de juiste kleur
  De juiste kleur kiezen, hoe doe je dat? Dat is onder andere afhankelijk van de ondertoon en je huidskleur. En wat je zelf mooi vindt is natuurlijk ook belangrijk. Houd verschillende kleuren die je mooi vindt bij je handen en kijk wat het mooiste staat. 

 3. Verzorg je nagelriemen
  Voordat je gaat lakken smeer je je nagelriemen in met een verzorgende olie, bijvoorbeeld Dadi oil of vaseline. Hierdoor voorkom je dat je nagels uitdrogen en het kan helpen om 'binnen de lijntjes' je nagels te lakken.

 4. Gebruik altijd basecoat
  Begin altijd met een basecoat voordat je je nagels gaat lakken. Dit zorgt er namelijk voor dat de nagelplaat van je nagels niet kan verkleuren. Ook zorgt een basecoat er voor dat je nagels sterker worden. En dat willen we toch allemaal?! 

 5. Laat je nagels drogen
  Geduld, geduld, geduld! Laat de lak goed drogen voordat je een volgend laagje aanbrengt. Doe je dit niet, dan is de kans (helaas) groter dat je mooie lakwerk beschadigd en dat is natuurlijk niet wat je wilt.  Zie het als een heerlijk moment om even te niksen. En maak het jezelf heerlijk comfortabel; lekker hangen op de bank in je jogging pak en steek bijvoorbeeld gezellig wat mooie kaarsen aan.
  jogging pak
 6. Lak in meerdere dunne lagen
  Voor het mooiste resultaat is het aanbrengen van meerder dunnen laagjes de beste optie. De lak droogt sneller en mooi en egaal op. Dat is precies wat je wilt, toch? 

Lakken of plakken?

Dan nog een laatste tip: lukt het lakken nog steeds niet of heb je binnen een paar dagen last van chippende nagels? Probeer dan eens deze nagelstickers. Lakken is leuk, maar zelf vind ik nagelstickers super fijn omdat ik ze binnen 10 minuten op heb én ik heb er veel langer plezier van. 

You wil nail it! 

Liefs Lianne

Meer beauty, outfit en accessoire inspiratie? Volg 4 season must haves op Pinterest.

Terug