Zo vind je de juiste zonnebril voor jouw gezicht

Zo vind je de juiste zonnebril voor jouw gezicht

Het liefst draag ik mijn zonnebril elke dag omdat ik het stoer en fashionable vind. Als de nieuwste trends bekend zijn, sta ik te springen om een nieuwe aan mijn brillencollectie toe te voegen en al helemaal nu ik weet welk montuur het beste mij past. Tijd voor een aantal tips: zo vind je de juiste zonnebril voor jouw gezicht!

Op zoek naar de perfecte zonnebril

Die trendy bril staat je vriendin super leuk, maar als jij hem opzet vind je 'em opeens een stuk minder interessant. Hoe dat kan? De vorm van je gezicht is hier de ‘boosdoener’ omdat deze er voor zorgt dat die bril haar wel en jou (helaas) niet staat.

Om van je zoektocht naar de perfecte zonnebril een geslaagde missie te maken, is het belangrijk dat je weet wat de vorm van je gezicht is.

Als je weet waar je op moet letten, vind je binnen no time de perfecte zonnebril!

Bepaal de vorm van je gezicht

Ga voor de spiegel staan met je haren uit je gezicht en kijk goed naar de vorm van je kaak, kin, jukbeenderen en voorhoofd. Vervolgens kijk je in de vier hieronder omschreven gezichtsvormen waar jij je gezicht het meest in herkent.

 1. Hartvormig gezicht

  Kenmerken: een breed voorhoofd en kin, sterke jukbeenderen en een puntje in je haarlijn.
  De perfecte zonnebril: ovale en ronde brillen die een beetje meer naar boven gericht zijn en monturen met een overgang van boven donker en lichter onder (ombre-effect).

 2. Ovaal gezicht

  Kenmerken: een langwerpig gezicht en een kaaklijn die zachtjes overgaat in je kin. Het breedste punt van je gezicht ligt bij je jukbeenderen en je gezicht wordt iets smaller richting de kin en je voorhoofd.
  De perfecte zonnebril: zolang het montuur niet te smal of te breed is, staat alles je goed.

 3. Hoekig/vierkant gezicht

  Kenmerken: een hoekige kaaklijn en je jukbeenderen en voorhoofd hebben dezelfde breedte.
  De perfecte zonnebril: ronde en ovale brillen en ook een pilotenbril staat je goed.

 4. Rond gezicht

  Kenmerken: de vorm van je gezicht loopt spits vanaf de jukbeenderen naar je kaak en voorhoofd toe. De vorm van je gezicht is zacht en rond en rondom je wangen en oren ligt het breedste punt.
  De perfecte zonnebril: een recht en hoekige zonnebril en de zogenaamde browline-modellen.

Time to shop

Nu je weet welke bril het beste bij je past wordt het echt leuk en is tijd om je zomerlook af te stylen met een trendy bril. Ga je voor de Sunny side up of is de Ray of sunshine zonnebril jouw favoriet?

Draag jij ook het liefst elke dag je zonnebril met als resultaat dat je een la vol brillen hebt? Ik moet er eigenlijk nog wel even bij zeggen dat ik ook in de categorie 'ik ben weer eens mijn zonnebril kwijt' val, herkenbaar?

 

Terug